Blijft de ugly sneaker in 2019?

2018 was het jaar van de ugly sneaker, de grandpa of dad sneaker.

De schoen is een gimmick, met buitenproportionele zolen, kleurtjes en logo’s. Letterlijk de lelijke sportschoen die destijds als grapje de catwalk op gestuurd werd door Demna Gvasalia, de ontwerper van Balenciaga.

Eerst dook hij in 2017 op in de collectie van Balenciaga, later ook bij andere ontwerpers zoals Louis Vuitton en daarna natuurlijk bij de high street merken.

De ugly sneaker werd als eerste geadopteerd door de early adopters, de trendsetters in fashionland, ze stonden zo cool en origineel onder de fashionable outfits van vrouwelijke mode-Instagrammers. De look werd snel een trend en werd gretig gekopieerd door copy-cats.

Maar, wanneer een item opduikt bij de high street merken, of gedragen wordt onder elke random outfit in de high street zelf, hoe begeerlijk is hij dan nog?

Hoe vaak heb jij in de stad een Insta-waardige outfit gezien waarin de ugly sneaker gerockt werd like a pro? Ik zelden. De lelijke sneaker duikt nu op onder de meest onflatteuze en on-modieuze outfits…

De vraag is, wordt het niet tijd voor een nieuwe trend of blijft de ugly sneaker nog in 2019?  Opmerkelijk is, dat in de Spring Summer 2019 show van Balenciaga NUL sportschoenen de catwalk op kwamen. Zijn ze zelf de sportschoen zat geworden?

In ieder geval heeft de ugly sneaker een stempel gedrukt op het modebeeld in casual schoenen. Het heeft een trend aangewakkerd waarbij de jaren ’00 schoenen steeds populairder worden, zoals Buffalo’s met hun dikke zolen en ook Sketchers en Fila. Als deze ‘vergeten’ merken en schoenen werden jarenlang gezien als ‘lelijk’, maar kunnen nu weer.

Een andere ‘ugly’ trend die eraan komt is de ‘hiking shoe’, de wandel- of bergschoen, volgens het Elle trendboek van februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *