‘Fashion Statements’: Modetentoonstelling in Amsterdam Museum

Binnenkort opent in het Amsterdam Museum de modetentoonstelling “Fashion Statements” . Het is een tentoonstelling over mode en identiteit van vroeger en nu. In de tentoonstelling zijn ruim 75 topstukken te zien uit de historische kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Ze worden getoond naast hedendaagse creaties van toonaangevende Nederlandse ontwerpers.

De historische kledingstukken en schoenen van begin achtiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw worden gecombineerd met hedendaagse items van Bas Kosters, Ninamounah, Art comes first, Patta, Karim Adduchi en Marga Weimans. Elk van de ontwerpers laat drie eigen outfits zien die een hedendaagse boodschap uitdragen maar die geïnspireerd zijn op de historische kostuums.

Alle historische kostuums zijn gebruikt door de dragers om een statement te maken, een boodschap over te brengen of zichzelf te uiten. Elk van de hedendaagse ontwerpers focust zich weer op een ander aspect; kleur, schoenen, brede heupen, het vormen van het lichaam, volume en prints.

De tentoonstelling is te zien van donderdag 18 april tot en met zondag 8 september in het Amsterdam Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *