Stijlinspiratie: Onverwacht stijlicoon

Zelf ben ik al sinds mijn tienerjaren fan van de hardrockband Guns N’ Roses. Na jaren toeren ze weer. Echter, de mannen zijn veranderd…

Ze zijn een stuk ouder en rustiger geworden. Vroeger rende leadzanger Axl Rose van links naar rechts over het podium in de meest fantastische outfits. Die voor die tijd opzienbarend waren – maar in deze tijd misschien een stuk meer geaccepteerd zouden worden.

Zo hield Axl er van om de boel op de hitsen door t-shirts te dragen met uitdagende teksten of met afbeeldingen van taboe’s. Denk aan zijn t-shirt met massamoordenaar Charles Manson.

Ook rende hij graag rond in zijn boxer briefs, die hij combineerde met bijvoorbeeld een dames mesh-sportruitje, of hij trad op in zijn leren rok (kilt).

Ik vind de stijl die hij rockte geweldig en inspirerend. Het is jammer dat hij nu alleen nog maar een ripped jeans met t-shirt en cowboyboots draagt.

Zijn iconische look met de leren kilt en sporttruitje was voor mij de inspiratie voor mijn eerste stylingopdracht als modestylist op Akademie Vogue. Hier op een man gestyled, maar kan ook door vrouwen gedragen worden!

En over die man-skirts – naar mijn idee supercool, mits gestyled op een stoere man en een knielange rok. Zie hier het interview met Nederlandse designers Jouez Les Enfants en de man-skirt in hun webshop.

Ga jij Axl achterna?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *